Paraffine behandeling

Paraffine wordt gebruikt als pakking voor de handen en voeten. De behandeling met de warme paraffine verzacht de opperhuid en stimuleert door de warmte de doorbloeding. Voor iedereen met droge, beschadigde handen en/of voeten, harde nagelriemen, kloven, winterhanden of -voeten, is een paraffine behandeling een aanrader!

De behandeling: De huid wordt gescrubd, de verzorgende crème wordt opgebracht en daarna volgt het aanbrengen van de paraffine.  Dit blijft 10 minuten zitten. Na verwijderen van de paraffine wordt de opgebrachte crème nog even goed in gemasseerd. En je handen/voeten zijn weer heerlijk zacht en verzorgd.

De werking van paraffine is te vergelijken met het sauna effect. Door de warmte openen de poriën zich waardoor de verzorgende eigenschappen van het opgebrachte product veel beter wordt opgenomen als normaal. Aan de buitenkant sluit de paraffine af waardoor de warmte onder de paraffine goed wordt vastgehouden.

WINTERHANDEN OF -VOETEN
Winterhanden en -voeten worden veroorzaakt doordat kleine bloedvaatjes in de huid niet snel genoeg reageren op temperatuurverschillen. Normaal verwijden bloedvaten zich bij warmte en kan er meer bloed door de vaten stromen waardoor het bloed dan ook de uitstekende delen van het lichaam kan verwarmen. In het geval van wintertenen en
-handen gebeurt dit niet in alle bloedvaatjes even goed. Het extra bloed dat wordt aangevoerd kan niet doorstromen en hoopt zich op. Dit leidt tot beschadigingen van de bloedvatwand en het eromheen liggende weefsel waardoor de klachten ontstaan.
Wat kun je doen ter voorkoming?
Vermijd zoveel als mogelijk vooral vochtige kou, pijnlijke plekken voorzichtig wrijven (niet krabben!), smeer handen en voeten in met een goede vette crème, draag ruime en warme schoenen (liefst van leer), draag dikke, warme handschoenen (wol) en blijf goed in beweging.
Om je bloedvaten voor te bereiden op temperatuurwisselingen kunt je regelmatig wisselbaden nemen.
Wisselbaden (3 minuten in warm water, 30 seconden in koud water en afsluitend met warm water) geven nogal eens een gunstig effect vanwege het stimuleren van de bloedsomloop.

Deel: